Kosten en waarborg

De kosten van de huur en waarborg zijn onderverdeeld in drie categorieën.

Low-end doeken: huurprijs 1,25€ per dag, waarborg 125€

High-end doeken: huurprijs 2,50€ per dag, waarborg 300€

Dragers: huurprijs 2€ per dag, waarborg 250€

Bij elke huurperiode hanteren we ook nog volgende kosten:

5€ waskosten voor elk type draagsysteem (altijd)

10€ extra waskosten (bij zware bevuiling)

3€ boete per dag bij laattijdig inleveren.

Het totale bedrag (huurprijs, waarborg en waskosten 5€) dienen op onze rekening te staan voor aanvang van de huurperiode.

Na de huurperiode en bij het ontvangen van het geleende materiaal in dezelfde staat ontvang je de waarborg terug.

Het rekeningnummer waarmee je overschrijft wordt ook gebruikt om de waarborg terug te storten.

De waarborg is van toepassing op elk gehuurd draagsysteem. Dus als je bijvoorbeeld een drager en low-end doek huurt betaal je 425€ waarborg.

Let erop dat in geval van diefstal of niet repareerbare schade de kosten hoger kunnen oplopen dan die van de gevraagde waarborg.

Levering, verzenden en retour

Bij het ophalen van het draagsysteem wordt geen draagconsult gegeven. Dit kan indien gewenst wel bijgeboekt worden.

Wanneer een draagsysteem niet tijdig wordt ingeleverd wordt er een bedrag ingehouden van de waarborg. (3€ boete per dag)

Verzendkosten (heen en retour) zijn altijd voor de huurder. Vanwege de waarde van de draagsystemen wordt er enkel verzekerd verzonden!

Retourzending is de verantwoordelijkheid van de huurder. Ik raad aan om ook verzekerd te verzenden zodat er geen bijkomende en mogelijk hoge kosten zijn wanneer een pakketje kwijt geraakt.

Staat van het materiaal, onderhoud en wassen

Het draagsysteem wordt altijd schoon en in uitstekende staat uitgeleend (tenzij anders vermeld). Wanneer u bij ontvangst toch iets opmerkt dient dit dezelfde dag nog gemeld te worden. De draagsystemen mogen niet gebruikt of opgeslagen worden in ruimtes waar er gerookt wordt. De geur hecht zich in de stof en is zeer moeilijk te verwijderen. Wanneer er gemerkt wordt dat er toch een rookgeur in het draagsysteem zit wordt automatisch een dubbele waskost aangerekend (10€ voor zware vervuiling).

Wanneer er tijdens de huurperiode iets gebeurd waardoor u het draagsysteem zou willen wassen kan dit enkel na overleg met de verhuurder. Heel veel van onze draagsystemen zijn handwas en verdragen geen standaard wasmiddelen. 

Probeer zoveel mogelijk contact met huisdieren te vermijden, dit om extra bevuiling of mogelijk allergische reacties bij een volgende huurder te voorkomen. Wanneer er veel haren worden vastgesteld op een draagsysteem zal ook de waskost van 10€ worden aangerekend.

Schade

De huurder draagt de volle verantwoordelijkheid over het draagsysteem tijdens de gehele huurperiode. Dit totdat de doek weer in mijn bezit is. De huurder zal het draagsysteem beschermen tegen schade, bevuiling en diefstal.  De verhuurder kan niet verantwoordelijk gehouden worden bij verkeerd gebruik van het draagsysteem.

Het uitgeleende materiaal mag u tijdens de huurperiode door anderen laten gebruiken. Maar de huurder blijft steeds de volle verantwoordelijkheid dragen in geval van schade door anderen. 

De huurder is verplicht elke schade meteen te melden aan mij. Zonder mijn toestemming mag er niet overgegaan worden tot reparatie van een draagsysteem. 

De huurder mag geen veranderingen aanbrengen aan een uitgeleend draagsysteem.
Eventuele extra kosten bij een beschadigde of zwaar bevuild draagsysteem zijn voor rekening van de huurder en zullen worden ingehouden op de waarborg.

Door het reserveren en betalen van de waarborg en huur ga je akkoord met bovenstaande algemene voorwaarden.