Mijn zoontje werd geboren in oktober 2016, we woonden op een klein appartementje in de stad en die kinderwagen was toch alles behalve handig. Denk aan die smalle deurtjes van de tram, kasseien en probeer maar eens boodschappen te doen met een baby. Maxi-cosi in de kar en ze is al vol! Ik las tijdens mijn zwangerschap al wat informatie over het dragen van je kindje. Na negen maanden in mijn buik voelde het fijn om hem zo dicht mogelijk bij mij te dragen. Het was ook een pak handiger dan die kinderwagen telkens in mijn auto te steken.

Uiteraard liep alles niet van een leien dakje en maakte die meters stof mij best onzeker, is het niet te strak? Is het wel strak genoeg? Zit hij wel in de juiste houding? Oei, dat ziet er niet goed uit, durf ik zo wel buiten komen,... Noem maar op, elk twijfeltje passeerde de revue in mijn nieuwe mamabrein. Uiteindelijk had ik dan toch mijn draai gevonden en voelde het steeds fijner, tot die kleine man wat groter werd en graag zoveel mogelijk van de wereld wilde zien. Opnieuw begon de zoektocht op internet. Je kindje dragen op de rug moest het antwoord zijn voor ons 'probleem'.


Ik heb toen een draagconsult gevolgd om dit te leren. Hoe handig was dat! Alles oefenen met iemand die meteen kan antwoorden op al je vragen en twijfels.

 

In de zomar van 2020 heb ik eindelijk mijn stille droom waargemaakt. Ik volgde de opleiding tot draagconsulente. Vanaf nu kan ik jullie helpen in je zoektocht naar een geschikt draagsysteem!

Mijn eerste poging met een rekbare doek. Het was toch niet zo netjes als ik toen dacht...

Wat kan ik nu voor jou betekenen?

Je kan bij mij terecht met al je vragen over dragen! Ben je nog zwanger en wil je al eens ontdekken of dat dragen iets voor je is? Is je kindje net geboren en vind je het allemaal toch maar wat eng en ingewikkeld? Of draag je je kindje al wat langer en wil je misschien toch weten of je wel echt goed bezig bent? Of misschien wil je graag een andere knoop proberen? Is een draagzak toch niet handiger? Stuur mij een berichtje en we komen er samen uit!